83-годишен лекар, който води невероятно активен начин на живот и продължава да

...
83-годишен лекар, който води невероятно активен начин на живот и продължава да
Коментари Харесай

Лекар на 83 г. успя да остане здрав като на младини: каква е тайната?

83-годишен доктор, който води невероятно активен метод на живот и продължава да работи макар възрастта си, през 40-те си години претърпява повратна точка, която трансформира отношението му към здравето и жизнеността. Мъжът, неврохирург в Медицинския център на Университета в Питсбърг и предан триатлонист, се сблъсква с неприятно физическо и психическо здраве заради диета, богата на бързо хранене и липса на извършения. Но той се осмели да промени живота си на 180 градуса и реши да показа детайли от триумфа си със света.

Според Джоузеф Марун повратната точка настава, когато стартира да бяга като средство за битка с депресията, като последователно вкарва повече физическа интензивност в живота си и усъвършенства диетата си, пише Business Insider. Този път го води до присъединяване в триатлона Ironman, където реализира необикновен триумф.

В центъра на неговия уелнес режим е приемането на средиземноморската диета, известна с многочислените си изгоди за здравето и приета за великолепен метод към храненето. Тази диета натъртва на храни на растителна основа, богати на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, фасул, бобови растения и здравословни мазнини, най-вече зехтин. Позволява умерена консумация на мазна риба и редки порции алено месо, постигайки баланс, който е обвързван в изследвания с понижен риск от сърдечни болести, рак и невродегенеративни болести като заболяването на Алцхаймер.

Най-важният аспект от неговата диетична философия е избягването на ултрапреработени храни (UPF). Тези артикули, постоянно цялостни с добавки като сол, захар и нездравословни мазнини, наподобяват малко на истинските съставки и са свързани с голям брой здравословни проблеми, в това число рак, деменция и сърдечно-съдови болести. Марун също по този начин се застъпва за отбягване на трансмастни киселини, които са известни с негативните си резултати върху равнищата на холестерола и здравето на сърцето. Въпреки регулаторните старания за минимизиране на тяхното наличие в храните, бдителността против тези нездравословни мазнини остава извънредно ниска.

Намаляването на приема на захар е различен крайъгълен камък на неговата здравна тактика. Прекомерната консумация на захар е обвързвана с безчет здравословни проблеми, в това число нараснал риск от хронични болести като диабет и сърдечно-съдови болести. Като избирате цели храни пред AMR храни, които постоянно съдържат огромни количества добавени захари, можете по-добре да регулирате кръвната си захар и да насърчите цялостното богатство.

Тази история демонстрира какъв брой огромно въздействие може да има изборът на метод на живот върху здравето и дълголетието. Храненето на диета, основана на цели, минимално модифицирани храни и ангажирането с постоянна физическа интензивност може доста да усъвършенства качеството и продължителността на живота ви. Пътуването на доктор Марун от неприятно здраве до това да се трансформира във фар за здраве и устойчивост за мнозина служи като мощно удостоверение за трансформиращия капацитет на съзнателните промени в диетата и метода на живот.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР